سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 

حجت‌الاسلام ابراهیمی، امام جمعه شهرستان انار روز جمعه 21 تیر در سخنانی گفت: زنانی که آرایش کنند و به خارج از خانه بروند، اگر به همسرانشان گفته شود "دی…ث”، حق‌شان است.

به گزارش مهرخانه، درست است که خودآرایی و خودنمایی در انظار عموم از رفتارهای ناهنجار در جامعه است که تنها مختص به زنان نیست و در مردان نیز به گونه‌های مختلف انجام می‌پذیرد و امر به معروف برای اصلاح این افراد واجب، اما انگار حجت‌الاسلام ابراهیمی فراموش کرده‌اند که تریبون نماز جمعه جای استفاده از این عبارت ناپسند نیست.

ایشان در صحبت‌هایشان قصد داشته‌اند آرایش بیش از حد زنان را به بی‌غیرتی شوهرانشان نسبت دهند، ولی مفهوم حرف ایشان در عبارت به کار برده شده، گم شد و به جای اینکه به دل افراد بنشیند به سوژه‌ای برای رسانه‌های داخلی و خارجی تبدیل شد.

تأکید قرآن کریم و ائمه اطهار(ع) بر عدم خودنمایی و خودآرایی زنان

قرآن کریم در خصوص خودنمایی و خودآرایی زنان در منظر عمومی و در آیه 31 سوره مبارکه نور اشاره می‌کند: "ولا یبدین زینتهن" (زنان زیورهای خود را آشکار نسازند) و این عبارت را دو مرتبه تکرار می‌کند.

مرحوم «فیض کاشانی» در تفسیر این آیه، زینت را به معنای عام زیبایی بدنی، آرایش جسمانی و زیورهای ظاهری می‌داند و معتقد است که :خودنمایی چه آشکار ساختن زیبایی‌های طبیعی باشد و چه به نمایش گذاشتن آراستگی‌ها و زیورآلات، رفتار ناهنجاری است.

از پیامبر اعظم(ص) نیز روایت شده که زنان طناز و عشوه‌گر که دل و دین مردان هوسران را می‌ربایند، (دام‌های شیطان) هستند.

نقش مردان در کنترل و حفظ نوامیس در بیان ائمه اطهار (ع)

ائمه اطهار در کنار رفتار ناهنجار زنان به نقش مردان در کنترل و حفظ نوامیس نیز اشاره کرده‌اند، چیزی که از آن در متون دینی «غیرت» یاد می‌شود. یعنی مؤمن نباید نسبت به اطرافیان خود بی‌تفاوت باشد؛ چراکه خداوند «غیور» است و بی‌غیرتی را نمی‌پسندد.(الکافی، ج8، ص273)

از امام صادق(ع) نیز روایت شده است: بهشت بر مردان بی‌غیرت حرام است.( بحارالانوار، ج35، ص924) پیامبر عظیم‌الشأن اسلام نیز درباره یکی از مصادیق بارز بی غیرتی می‌فرماید: هنگامی که زنی آرایش کرده و معطر از خانه خارج شود و شوهرش نیز به این کار راضی باشد، به ازای هر قدمی که زن بر می‌دارد، خانه‌ای در آتش برای شوهرش بنا می‌شود (الکافی ج5 ص753)

تأکید ائمه اطهار(ع) بر ضرورت عفات در کلام

پس بر اساس این روایات، عمل مردی که نسبت به زنش غیرت نداشته باشد مذموم است و بی‌غیرتی خوانده می شود، ولی آیا امام جمعه شهر انار باید در تبیین این موضوع عفت کلام را فراموش کند و در تریبون نماز جمعه از الفاظ ناصواب استفاده کند؟

باید به ایشان یادآوری کرد که ائمه اطهار(ع) همانطور که نسبت به بی‌غیرتی مردان حساسیت داشتند، به عفات در کلام نیز تأکید کرده‌اند. در متون و منابع غنی اسلامی و روایات پیشوایان دین(ع) صحبت رکیک، فحش دادن و عدم عفت کلام، بسیار مذمت شده و نهی گردیده است.

امام صادق (ع)فرمودند: خداوند می‌فرماید که هرکس به دوست من(یعنی مؤمن)، اهانت کند(چه با زبان و چه با رفتار) به جنگ با من برخاسته است.(اصول کافی ج 5 ص 352)

از سوی دیگر نقل شده که روزی یکی از یاران امام صادق(ع) در خدمت ایشان به جایی رهسپار بود?غلام آن مرد از آنها عقب افتاد? مرد او را صدا زد ولی غلام جواب نداد? بار دوم و سوم هم او را فرا خواند? اما باز از غلام پاسخی شنیده نشد? آن مرد به غلام دشنام داد و گفت: یابن الفاعلة؛ ای حرامزاده با تو هستم! امام صادق(ع) با شنیدن این ناسزا از راه رفتن باز ایستادند و فرمودند: چه گفتی؟ صحابی گفت یابن رسول الله! چون پدر و مادرش مسلمان نبوده و از بلاد غیر اسلامی هستند? لذا این ناسزا را دادم و این نسبت حقی است که گفتم. حضرت فرمودند» مرا با پدر و مادر او کاری نیست؛ چرا به او فحاشی می‌کنی؟ بعد فرمودند: دیگر حق نداری با من رفت و آمد کنی. (نقل کردند که امام تا زنده بودند، آن صحابی را به حضور نپذیرفتند و با او رفت و آمد نکردند).




تاریخ : جمعه 92/5/4 | 5:31 عصر | نویسنده : ناهید یوسفی | نظر

  • پست بای
  • کوفه
  • کارت شارژ همراه اول